Щоб розмістити оголошення увійдіть в систему!
Всього оголошень: 3241
За сьогодні: 0
Вже продано: 518
На перевірці: 0

Тест-Драйв:

« Повернутися в розділ / « Повернутися назад

Тест-драйв Volkswagen Arteon

Перед початком тесту нового чотиридверного купе від німецького бренду Volkswagen ми вирішили спробувати відповісти на досить актуальні питання: які якості та характеристики відносять ту чи іншу машину до класу преміум автомобілів? Виявляється, що головними чинниками, які впливають на статус автомобіля є ціна, якість матеріалів та технології.

Крім цього важливу роль в оцінені транспортних засобів відіграють ходові якості автомобіля, його розміри, шумоізоляція та зовнішній вигляд. Всі вищезазначені аргументи підходять під опис нового покоління VW Passat CC, який відтепер називається - Arteon. Уважно роздивившись новачка ми розуміємо, що він заслуговує на порівняння з такими відомими моделями як Mercedes-Benz С-Class Coupe, BMW 4 Series Gran Coupe та Audi A5 Sportback. У Вольсбургзі нарешті спромоглися піднятися на одну сходинку з великою німецькою трійкою. І все завдяки фірмовому дизайну екстер’єру та філософському підходу до освоєння нових типів кузова. Емоції, які відчуває власник Volkswagen Arteon не гірші ніж ті які охоплюють фанатів інших преміум брендів.

На презентації Arteon німці наголошували, що новачок не є заміною застарілому Passat CC та приводили аргументи на користь цього твердження. Але як виявилось пізніше, головною відмінністю між цими автомобілями є габаритні розміри та деякі технічні особливості. На наш погляд цього замало для відокремлення моделі Arteon від традиційного сімейства під назвою Passat. Новий Volkswagen Arteon побудований на платформі MQB тому всі сучасні технології німецького автомобільного гіганта використані в повному обсязі. В першу чергу мова йде про економний та екологічний 1,5-літровий бензиновий двигун з турбонаддувом. Завдяки вдалій конструкції цей мотор розвиває 150 к.с., що дозволяє йому прискорювати купе до першої сотні всього за 8 секунд. Спробувати поїздити на базовому двигуні ми вже мали змогу під час тестів нового покоління іспанського хетчбеку Seat Ibiza. В топовому варіанті на купе встановлюється 2-літровий бензиновий двигун на 280 к.с. Цікавим з точки зору витрат пального є 2-літровий турбодизель, який в залежності від рівня форсування розвиває 150,190 або 240 к.с. В останньому випаду Артеон прикорюється з 0 до 100 км/год лише за 6,5 секунд. Поєднання крутного моменту у 500 Нм та повного приводу дає відчуття потужності та драйву з перших секунд старту.

В парі з потужними силовими агрегатами працює автоматична коробка перемикання швидкостей та система повного приводу 4Motion. Остаточні специфікації і ціни будуть оголошені ближче до запуску автомобіля в серійне виробництво. Відбудеться ця процедура у жовтні 2017 року після офіційної презентації Arteon в рамках відомого європейського автосалону. За попередньою інформацією, вартість базової модифікації Volkswagen Arteon становитиме не менш ніж 40 тисяч євро. В Європі як і раніше більш затребуваними будуть дизельні агрегати, адже вони ефективніше використовують свій коефіцієнт корисної дії. Крім цього якість їзди на потужному дизельному двигуні дещо краща ніж на бензиновому моторі. Ходова частина новачка виявилась готовою навіть до непростих дорожніх умов. Оснащений 20-дюймовими колісними дисками тестовий Arteon виявився комфортним та водночас практичним транспортним засобом.

Майже всі системи нової моделі пристосовані до адаптації відповідно до умов водіння та зовнішніх чинників. Для водія доступні три режими поведінки автомобіля - Comfort, Normal та Sport. Крім класичних їздових налаштувань Arteon отримав третій рівень автономного управління, який дозволить керувати автомобілем на прямих відрізках дороги без втручання водія.

В середині нового Volkswagen Arteon панує розкішна атмосфера. Якість матеріалів обробки салону дає підстави віднести цю модель до преміум класу. Вивірена ергономіка та величезна кількість налаштувань передніх сидінь та рульового колеса не залишають підстав для критичних відгуків. Архітектура торпедо побудована навколо 9,2-дюймової інформаційно-розважальної системи, яка відповідає за розваг та технічну інформацію.

Багажний відсік Arteon пропонує 560 літрів об’єму та вдалу ергономіку простору, що важко зустріти у конкурентів.  Можливо BMW 4 Series Gran Coupe, Mercedes-Benz С-Class Coupe та Audi A5 Sportback не мають просторого багажника, але вони роблять акцент на розкіш, саме її іноді не вистачає 4-дверному купе від Volkswagen. На задньому ряді сидінь місця вдосталь навіть для високих пасажирів, тому Arteon можна рекомендувати великим сім’ям з дітьми.

Порівняльна таблиця (максимальна кількість балів, якщо оцінка - 10)

Параметри

VW Arteon

Mercedes-Benz С-Class Coupe

BMW 4 Series Gran Coupe

Audi A5 Sportback

Зовнішній вигляд

8

9

8

8

Базова комплектація

7

8

7

8

Опції (пакет)

7

7

7

7

Якість обробки салону

9

9

8

10

Прохідність

-

-

-

-

Шумоізоляція

9

9

8

9

Розгін

9

9

10

10

Гальмування

10

10

10

10

Престижність володіння

8

10

8

9

Втрата в ціні

7

8

7

8

Вартість

6

5

7

5

Безпека

10

10

10

10

Витрати пального

9

8

9

9

 Витрати на обслуговування

8

6

6

7

Керованість

9

8

10

9

Дизайн

8

9

8

8

Індивідуальність

7

8

8

8

Вартість додаткового

обладнання

9

7

8

8

Дилерська мережа

8

7

7

7

Надійність

-

-

-

-

Всього:

148

147

146

150

Місце:

2

3

4

1

На європейському ринку новий Volkswagen Arteon з’явиться в жовтні цього року. Базова версія купе коштуватиме від 40 тисяч євро, але додаткове обладнання може збільшити цю суму майже в двічі. За результатами порівняльного тесту перше місце очікувано посів Audi A5 Sportback і лише за ним розмістився наш тестовий Arteon. Самовпевнені Mercedes-Benz С-Class Coupe та BMW 4 Series Gran Coupe вимушені задовольнятися третім та четвертим місцем відповідно. Переможець цього тесту переміг головним чином за рахунок високих оцінок – якості обробки салону та повільній втраті в ціні. Друге місце посів Volkswagen Arteon! Тож вітаємо нашого новачка та бажаємо йому втримати це місце навіть після виходу на автомобільний ринок оновлених модифікацій конкурентів…

 

14.06.2017
« Повернутися в розділ / « Повернутися назад

Коментарі:

Додати коментар
Щоб додавати коментарі увійдіть в систему!
Коментарів немає. Будьте першим!

Тест-драйв Volkswagen Arteon

Політика конфіденційності